Daarbij geeft China Southern aan dat een voorlopige aanvraag voor de beursgang al is ingediend bij de China Securities Regulatory Commission. Volgens de holding gaat het daarbij nog om ‘voorbereidingen’ voor een beursnotering van het vrachtbedrijf en is er nog geen sprake van een definitieve aanvraag Southern Airlines bij de verantwoordelijke Chinese autoriteiten. Wanneer dat zal gebeuren, is niet duidelijk.

Schiphol

China Southern Air Logistics Company is in 2018 opgezet als profit-unit door de luchtvaartmaatschappij om alle luchtvrachtlogistiek en vluchten te verzorgen. Het gaat dan hoofdzakelijk om de vrachtverkoop van de capaciteit op de 850 vliegtuigen van de airlines. Daaronder bevinden zich twaalf B777-200F’s en twee B747-400F’s. B747-400F’s.
China Southern voert vrachtvluchten uit vanaf twee Chinese hubs, Shanghai en Guangzhou op onder meer Schiphol.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement