Afhankelijk van een besluit van de raad van commissarissen van het Belgische moederholding SN Airholding van Brussels Airlines zal de Duitse manager al op 15 april naar België vertrekken. Volgens bronnen in de Duitse media is Von Boxberg op termijn de beoogde opvolger voor Lufthansa-topman Carsten Spohr. De baan bij Brussels Airlines wordt dan ook gezien als een tussenstap naar het hoogste ambt binnen de Duitse luchtvaartgroep.

Recordwinsten

Van Boxberg is de afgelopen twee jaar verantwoordelijk geweest voor het vrachtbedrijf en tekende voor de twee beste jaarresultaten in de geschiedenis van Lufthansa Cargo. Die recordwinsten kwamen overigens hoofdzakelijk voor rekening van de extreem hoge vrachttarieven in de markt tijdens de coronacrisis.

Het is nog onduidelijk wie Van Boxberg gaat opvolgen bij Lufthansa Cargo. Volgens het moederbedrijf wordt naar een bestuurder gezocht die voor de lange termijn leiding zal geven aan het vrachtbedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement