Bij het segment wegvervoer van de luchthaven (getruckte luchtvracht) was er sprake van een stevige afname van het volume (-36%) waardoor de totale vrachtoverslag van Brussels Airport een afname liet zien van 7,3% naar 61.000 ton. Overigens, nemen de meeste grote luchthavens, waaronder Schiphol, de volumes die tussen airports over de weg worden afgewikkeld niet mee in de vervoerscijfers. Brussels Airport is op dat gebied een buitenbeentje.

4% minder vrachtvluchten

Het zogeheten ‘full freighter’-segment op Brussels Airport zag het volume met 8% toenemen naar 21.000 ton. Dat is opvallend aangezien het aantal vrachtvluchten met 4% afnam over dezelfde periode, meldt de luchthaven.

De tonnages aan boord van passagiersvliegtuigen (bellyvracht) wisten daarentegen niet te profiteren van het extra aanbod aan passagiersvluchten op Brussels Airport. Dat segment liet een krimp zien van 6%. Ook de volumes in het  expresvervoer (hoofdzakelijke DHL Express), stonden onder druk en verloren terrein (-2,6%) door de teruglopende e-commerce bestellingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement