Dat segment (luchtvrachttrucking) verloor vorige maand bijna een kwart van het volume en kwam uit op iets meer dan 9.000 ton, zo laten de recent gepresenteerde vervoerscijfers van de Belgische luchthaven zien.

Zoals bijna alle grote luchthavens heeft Brussels Airport last van een dalende marktvraag naar luchtvrachtruimte. Daarbij komt ook nog eens dat het aanbod aan e-commerce – DHL Express is een van de grootste vrachtklanten van de luchthaven – onder druk staat. Dat pakketvervoer liet vorige maand een afname zien van 5,6% naar ruim 20.000 ton. Over de eerste acht maanden was er sprake van een volumeverlies van 2,7% naar iets meer dan 145.000 ton. Daarmee blijft expresvervoer de belangrijkste leverancier van volume voor Brussels Airport.

Minder vrachtvluchten

De afname ging gepaard met een reductie van het aantal vrachtvluchten met 5,6% naar 1.575. Over de eerste acht maanden werden ruim 7% minder vrachtvluchten afgewikkeld. Dat leidde ertoe dat het vrachtvolume met 12% afnam vorige maand naar 17.485 ton. Vanaf januari tot en met juli lag het volume bij de vrachtvluchten op 127.500 ton, een verlies van bijna 9%.

Opvallend was dat Brussels Airport ook het vrachtvolume op het herstellende passagiersvluchten in juli zag teruglopen (-3,4%), naar rond 10.500 ton. Over de eerste acht maanden liet de belly-vracht nog wel een lichte stijging zien (+2,7%), naar 73.000 ton.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement