Air Canada schrapt kapitale vrachtorder bij Boeing

wegens zwakke markt

Air Canada heeft met het oog op de slechte luchtvrachtmarkt de bestelling van twee B777-300F’s geannuleerd. De investering van rond een half miljard dollar (cataloguswaarde) zou niet meer interessant zijn.

Foto: Heather Shimmin / Shutterstock.com

Na bijna 18 maanden van dalende vrachtvolumes ziet de Canadese luchtvaartmaatschappij af van de bouw van een eigen intercontinentale vrachtvloot. Air Canada Cargo beschikt nog wel over zes tot vrachtvliegtuigen omgebouwde B767’s voor het kortere werk. Die vloot moet volgend jaar nog worden uitgebouwd tot tien B767’s. Met een maximale laadcapaciteit van 60 ton is de B767 een maatje kleiner dan de B777-300F (110 ton).

Air Canada bracht het nieuws van de annulering van de vrachtorder bij de nieuwe bestelling van meer B787-10’s, de zogeheten Dreamliner. De maatschappij wil er met het oog op het sterke herstel van het passagiersvervoer en vlootvernieuwing nog 18 stuks bestellen. In het kader van die mega-order sneuvelt de order voor de twee B777F’s.

33% minder vrachtomzet

De annulering van de vrachtvliegtuigen is niet lost te zien van der dalende vrachtinkomsten bij Air Canada Cargo. De maatschappij wist in 2021 een recordomzet van 1,2 miljard dollar te behalen met het vrachtvervoer en zette in 2022 dan ook weer een eigen vloot van vrachtvliegtuigen op. Vorig jaar daalden de vrachtinkomsten al met 15% naar 935 miljoen dollar. Over de eerste helft van dit jaar zakte de vrachtomzet verder weg met 33%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Air Canada schrapt kapitale vrachtorder bij Boeing | NT

Air Canada schrapt kapitale vrachtorder bij Boeing

wegens zwakke markt

Air Canada heeft met het oog op de slechte luchtvrachtmarkt de bestelling van twee B777-300F’s geannuleerd. De investering van rond een half miljard dollar (cataloguswaarde) zou niet meer interessant zijn.

Foto: Heather Shimmin / Shutterstock.com

Na bijna 18 maanden van dalende vrachtvolumes ziet de Canadese luchtvaartmaatschappij af van de bouw van een eigen intercontinentale vrachtvloot. Air Canada Cargo beschikt nog wel over zes tot vrachtvliegtuigen omgebouwde B767’s voor het kortere werk. Die vloot moet volgend jaar nog worden uitgebouwd tot tien B767’s. Met een maximale laadcapaciteit van 60 ton is de B767 een maatje kleiner dan de B777-300F (110 ton).

Air Canada bracht het nieuws van de annulering van de vrachtorder bij de nieuwe bestelling van meer B787-10’s, de zogeheten Dreamliner. De maatschappij wil er met het oog op het sterke herstel van het passagiersvervoer en vlootvernieuwing nog 18 stuks bestellen. In het kader van die mega-order sneuvelt de order voor de twee B777F’s.

33% minder vrachtomzet

De annulering van de vrachtvliegtuigen is niet lost te zien van der dalende vrachtinkomsten bij Air Canada Cargo. De maatschappij wist in 2021 een recordomzet van 1,2 miljard dollar te behalen met het vrachtvervoer en zette in 2022 dan ook weer een eigen vloot van vrachtvliegtuigen op. Vorig jaar daalden de vrachtinkomsten al met 15% naar 935 miljoen dollar. Over de eerste helft van dit jaar zakte de vrachtomzet verder weg met 33%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement