Schiphol hield rapport over krimp luchthaven onder de pet

KLM mordicus tegen vliegtaks

Schiphol heeft een onderzoek naar de krimp van de luchthaven niet gepubliceerd, na een dreigement van KLM. Een hogere vliegtaks voor verre vluchten, ook voor transferreizigers, zou volgens het rapport een ‘veel beter’ alternatief zijn dan vluchten schrappen. Die vliegtaks zou grote gevolgen hebben voor KLM’s verdienmodel. Om publicatie te voorkomen dreigde de vliegmaatschappij een Schipholdirecteur persoonlijk aansprakelijk te stellen voor de schade.

Het rapport beschrijft alternatieven voor krimp, zoals de invoering van een vliegtaks. Foto: marketa1982, Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Schiphol hield rapport over krimp luchthaven onder de pet | NT

Schiphol hield rapport over krimp luchthaven onder de pet

KLM mordicus tegen vliegtaks

Schiphol heeft een onderzoek naar de krimp van de luchthaven niet gepubliceerd, na een dreigement van KLM. Een hogere vliegtaks voor verre vluchten, ook voor transferreizigers, zou volgens het rapport een ‘veel beter’ alternatief zijn dan vluchten schrappen. Die vliegtaks zou grote gevolgen hebben voor KLM’s verdienmodel. Om publicatie te voorkomen dreigde de vliegmaatschappij een Schipholdirecteur persoonlijk aansprakelijk te stellen voor de schade.

Het rapport beschrijft alternatieven voor krimp, zoals de invoering van een vliegtaks. Foto: marketa1982, Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen