Mogelijke staking bij privéspooroperatoren

De onderhandelingen moeten maandag hervat worden tussen DB en de vakbond der machinisten GDL. GDL wil dat alle Duitse machinisten, of ze nu voor DB of voor andere operatoren werken, hetzelfde loon zouden krijgen. Het is nochthans niet uitgesloten dat er stakingen bij privéoperatoren (vooral in het reizigersvervoer)zouden kunnen plaatshebben. Geen aanzeg werd tot nu toe ingediend.

Vakbond GDL heeft ondertussen een akkoord met drie privéoperatoren (in het vrachtvervoer) bereikt, over een verhoging van de salarissen en een vermindering van het arbeidstijd (van 40 tot 39 uur per week).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Mogelijke staking bij privéspooroperatoren | NT

Mogelijke staking bij privéspooroperatoren

De onderhandelingen moeten maandag hervat worden tussen DB en de vakbond der machinisten GDL. GDL wil dat alle Duitse machinisten, of ze nu voor DB of voor andere operatoren werken, hetzelfde loon zouden krijgen. Het is nochthans niet uitgesloten dat er stakingen bij privéoperatoren (vooral in het reizigersvervoer)zouden kunnen plaatshebben. Geen aanzeg werd tot nu toe ingediend.

Vakbond GDL heeft ondertussen een akkoord met drie privéoperatoren (in het vrachtvervoer) bereikt, over een verhoging van de salarissen en een vermindering van het arbeidstijd (van 40 tot 39 uur per week).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement