Vooral de hoeveelheid transit-containergoederen nam vorig jaar toe. Er werd op alle routes samen door Kazachstan 1.066.000 teu vervoerd door Kazachstan. Dit is een toename van 22% ten opzichte van 2020. Er werd 660.000 teu vervoerd op de route tussen Europa en China, een toename van 28% ten opzichte van 2020. Ook de hoeveelheid goederen die werd vervoerd via Kazachstan tussen China en Rusland nam sterk toe. Er werd 69.000 teu vervoerd op deze route, een toename van 88%.

Kazachstan speelt al vanaf het begin van de Nieuwe Zijderoute een belangrijke rol als transitland. Het volume op de voornaamste routes van de Nieuwe Zijderoute via Kazachstan en Kaliningrad neemt steeds meer toe. Zo nam het volume in de eerste negen maanden van 2021 met 30% toe, zo blijkt uit de prijsindex van ERAI.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement