Dit meldt zustervakblad RailFreight.com op basis van informatie van BTT Freight Management, die de treindiensten tussen Tilburg en Chengdu aanbiedt. Men mag de terminal alleen betreden voor pandemiepreventie of bouwwerkzaamheden.

Buitenstaanders krijgen de komende drie dagen geen toegang tot de faciliteiten van de terminal, wat betekent dat ook vrachtwagens geen toegang hebben tot de terminal voor het ophalen en afleveren van containers.  Volgens BTT Freight Management heeft Chengdu railway company laten weten dat ‘alle containerdepots, op containerdepot CIPO na, zijn gesloten tot de lockdown over is’ en ‘dat het niet is toegestaan om enige operationele werkzaamheden uit te voeren’.  Vanwege deze beperkingen valt het op zijn minst te verwachten dat het vrachtvervoer per spoor tussen Europa en Chengdu vertraging zal oplopen.

Onduidelijk

De lockdown, die gisteren om 18:00 uur Chinese tijd inging, duurt in ieder geval tot en met vier september. Of de beperkingen daarna ook daadwerkelijk komen te vervallen is echter nog onduidelijk. Verschillende grote fabrieken in de stad kunnen voorlopig blijven doorwerken door hun medewerkers op eigen terrein te laten verblijven. Dat is volgens persbureau Bloomberg bijvoorbeeld het geval voor de fabriek van de Duitse autofabrikant Volkswagen en de Taiwanese fabrikant van computeronderdelen Foxconn Technology Group.

Dit artikel verscheen eerder op railfreight.com

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement