Zwitserland maakt 192 miljoen vrij voor automatische koppeling goederentreinen

Rangeren

Zwitserland wil het goederenverkeer via het spoor snel aantrekkelijker maken. De Zwitserse minister van Verkeer Albert Rösti presenteerde woensdag de Botschaft zum Gütertransportgesetz. Daarin staat onder meer een plan om de vloot van locomotieven en railwagons in Zwitserland uit te rusten met een systeem voor automatische koppeling. Als het parlement er mee instemt komt er een bedrag van 180 miljoen zwitserse franken (192 miljoen euro) beschikbaar.

Medewerker van SBB Cargo test de automatische koppeling. Foto SBB Cargo

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Zwitserland maakt 192 miljoen vrij voor automatische koppeling goederentreinen | NT

Zwitserland maakt 192 miljoen vrij voor automatische koppeling goederentreinen

Rangeren

Zwitserland wil het goederenverkeer via het spoor snel aantrekkelijker maken. De Zwitserse minister van Verkeer Albert Rösti presenteerde woensdag de Botschaft zum Gütertransportgesetz. Daarin staat onder meer een plan om de vloot van locomotieven en railwagons in Zwitserland uit te rusten met een systeem voor automatische koppeling. Als het parlement er mee instemt komt er een bedrag van 180 miljoen zwitserse franken (192 miljoen euro) beschikbaar.

Medewerker van SBB Cargo test de automatische koppeling. Foto SBB Cargo

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu