Group Pierre is een familiebedrijf dat actief is in het farmavervoer, warehousing en wereldwijd geconditioneerd transport. Het concern telt 125 medewerkers en beschikt over 20.000 vierkante meter aan magazijnruimte. Het wagenpark omvat 160 voertuigen, waaronder een aantal expressvoertuigen en zware combinaties. Het hoofdkantoor staat in het belgische Waver.

Bruno Jacques, managing director van Yusen Logistics Benelux stelt dat de overname past binnen het plan van zijn bedrijf om de activiteiten binnen de farmaceutische en  gezondheidssector in de Benelux en Europa uit te breiden. ‘Deze stap zal ons ook  weer op de kaart plaatsen in Wallonië’, zegt hij.

Drie generaties

Group Pierre staat onder leiding van de broers Olivier en Guy Pierre, die het na drie generaties tijd vonden om het bedrijf ‘naar een internationaal niveau te tillen’. Eerder deed Group Pierre zelf al overnames. Zo voegde het in 2018 Ajimex toe aan het bedrijf. In 2020 volgde de acquisitie van BPL (Bio Pharma Logistics).

Yusen Logistics is wereldwijd actief in de zee- en  luchtvrachtexpeditie, magazijnbeheer en distributie. Het concern beschikt over een netwerk van 550 kantoren in 47 landen en telt ruim 25.000 medewerkers. Yusen Logistics Europe telt 8.200 medewerkers op 139 locaties, goed voor meer dan 1.300.000 vierkante meter opslagcapaciteit. De organisatie in de Benelux omvat veertien filialen, waar ruim 800 medewerkers actief zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement