Dat maakt Iveco bekend in een toelichting op de website. Het betekent het vertrek van Nikola uit Europa.

Iveco neemt het volledige eigendom over van de joint-venture in het Duitse Ulm en gaat verder met de uitrol van een eigen batterij-elektrische truck en waterstoftruck met brandstofcel voor de Europese markt. Nikola verlegt de focus volledig naar Noord-Amerika, waar de fabrikant naast vrachtwagens ook bezig is met waterstofinfrastructuur via dochteronderneming Hyla.

Iveco krijgt vrije toegang hebben tot de voertuigbesturingssoftware voor de gezamenlijk ontwikkelde BEV’s en FCEV’s en gaat door met de ontwikkeling daarvan. Nikola krijgt een deel van Iveco’s technologielicentie voor Noord-Amerika en de levering van de bijbehorende onderdelen.

De samenwerking tussen Iveco en Nikola kwam tot stand in 2019. De eerste batterijtrucks die in de joint-venture gebouwd zijn, worden getest in de haven van Hamburg. De eerste opleveringen staan later dit jaar gepland, die vrachtwagens krijgen nog wel het logo van Nikola.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement