De acquisitie moet nu alleen nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Schotpoort is gespecialiseerd in transport, warehousing, en contract- en projectlogistiek. De klanten van de logistiek dienstverlener zijn met name actief in de papier- en verpakkingsindustrie, zonne-energiemarkt of FMCG.

Schotpoort werd in 1934 opgericht en was tot nu toe steeds in handen van de familie Schotpoort. Het bedrijf wordt momenteel geleid door Fred Schotpoort.

Nieuwe regio

‘Met de overname van Schotpoort Logistics ontsluiten wij een regio die bij de realisatie van onze groeistrategie een centrale rol speelt. De nabijheid tot de zeehavens Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen zorgt ervoor dat wij onze activiteiten binnen de import- en export-logistiek met behulp van Schotpoort Logistics kunnen uitbreiden en nieuwe klantsegmenten in het Verre Oosten en Europa ontsluiten’, lichtte Hakan Bicil, ceo van Duvenbeck, de overname toe.

Duvenbeck heeft een wagenpark van 1.600 voertuigen en heeft 6.500 medewerkers in dienst. De wegvervoerder, die in 2023 een omzet van 1,1 miljard euro draaide, kwam in 2022 voor 70% in handen van het Nederlandse investeringsfonds Waterland Private Equity Investments. De overige 30% bleef in handen van de familie Duvenbeck.