Eigenaar/directeur Thomas Duvenbeck van het familiebedrijf verkoopt volgens berichten in de Duitse vakmedia rond de 70% van de aandelen aan de investeerder. Een minderheidsbelang van 30% zou nog in handen van de familie blijven. Welke prijs Waterland heeft betaald voor het meerderheidsbelang is niet medegedeeld, maar wel is duidelijk dat de twee partijen de acquisitie al aan het einde van het eerste kwartaal van dit jaar willen afronden.

Meer acquisities

Via de overname zou Duvenbeck, dat gespecialiseerd is in het automotive-vervoer, niet alleen het voortbestaan van de transportactiviteiten hebben willen veilig stellen, maar ook voldoende investeringskapitaal hebben willen aantrekken voor groei in de toekomst van het concern, heet het. Het gaat daarbij om internationale expansie en verdere acquisities. Volgens Waterland-manager Carsten Rahlfs wil de belegger vooral ‘systematisch’ verder bouwen op de solide basis en logistieke formule van Duvenbeck.

Duvenbeck telt nu 33 vestigingen in Europa en heeft buiten Duitsland dochterbedrijven in Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk, Roemenië en Spanje. De helft van de omzet haalt Duvenbeck uit de Duitse thuismarkt. In de logistiek zit het bedrijf in de top 30 van Duitsland.

Waterland beheert een fonds van rond de 9 miljard euro en heeft in de logistiek onder meer belangen in de Global Transport Solutions Group (reserveonderdelen voor schepen) en Dematra (opslag en distributie).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement