DFDS bestelt 100 elektrische trucks bij Volvo

straks 225 e-trucks in totaal

Logistieke onderneming DFDS gaat zijn elektrische wagenpark met een bestelling van 100 nieuwe elektrische trucks meer dan verdubbelen naar een totaal van 225 elektrische trucks. Het gaat over de recent vernieuwde modellen Volvo FH Electric en FM Electric. Hiermee claimt DFDS straks de grootste elektrische vloot in Europa te hebben.

dfds koopt 100 e-trucks erbij
Foto: Volvo

DFDS kocht eerder al 125 elektrische vrachtwagens bij Volvo. Hiervan zijn momenteel 95 vrachtwagens operationeel in Zweden, Denemarken, Litouwen, België en Nederland. De resterende 30 trucks worden in de loop van 2024 nog geleverd. Met de elektrische vrachtwagens zegt DFDS eind vorig jaar de eigen uitstoot van broeikasgassen verminderd te hebben met 1.516 ton.

De nieuwe elektrische trucks wil DFDS inzetten op negen markten in Europa, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland, België en Zweden. De doelstelling om in 2030 minstens 25% van het wagenpark te elektrificeren komt hiermee steeds dichterbij, aldus DFDS. Uit de meest recente cijfers van DFDS bestaat het totale wagenpark uit ongeveer 1.600 vrachtwagens.

DFDS bestelt 100 elektrische trucks bij Volvo | NT

DFDS bestelt 100 elektrische trucks bij Volvo

straks 225 e-trucks in totaal

Logistieke onderneming DFDS gaat zijn elektrische wagenpark met een bestelling van 100 nieuwe elektrische trucks meer dan verdubbelen naar een totaal van 225 elektrische trucks. Het gaat over de recent vernieuwde modellen Volvo FH Electric en FM Electric. Hiermee claimt DFDS straks de grootste elektrische vloot in Europa te hebben.

dfds koopt 100 e-trucks erbij
Foto: Volvo

DFDS kocht eerder al 125 elektrische vrachtwagens bij Volvo. Hiervan zijn momenteel 95 vrachtwagens operationeel in Zweden, Denemarken, Litouwen, België en Nederland. De resterende 30 trucks worden in de loop van 2024 nog geleverd. Met de elektrische vrachtwagens zegt DFDS eind vorig jaar de eigen uitstoot van broeikasgassen verminderd te hebben met 1.516 ton.

De nieuwe elektrische trucks wil DFDS inzetten op negen markten in Europa, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland, België en Zweden. De doelstelling om in 2030 minstens 25% van het wagenpark te elektrificeren komt hiermee steeds dichterbij, aldus DFDS. Uit de meest recente cijfers van DFDS bestaat het totale wagenpark uit ongeveer 1.600 vrachtwagens.