Sabena in problemen door regeringscrisis

BRUSSEL – Het Sabena-dossier is niet opgenomen in de reeks punten die het demissionaire kabinet Martens nog moet goedkeuren voordat beide kamers worden ontbonden. Bij de luchtvaartmaatschappij wordt dan ook gevreesd dat de herkapitalisering in het gedrang komt.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van verkeer moet worden vermeden dat Sabena door de kabinetscrisis in de problemen zou komen. “Voor alle duidelijkheid wil ik er wel aan toevoegen dat er nog altijd geen dossier is ingediend bij de minister” , besloot zij.
Bij Sabena zelf wordt nagelbijtend afgewacht welke mogelijkheden het msterdam

issionaire kabinet terzake nog zou krijgen. “Wij kunnen niets anders doen dan hopen dat ons dossier ook zal worden beschouwd als een van de lopende zaken” , zegt een woordvoerder van de maatschappij. “Wij kunnen het ons zeer moeilijk permitteren om lang te wachten.”
De vrees voor een lange wachttijd is niet ongegrond. Het onderlinge wantrouwen van Vlaamse en Waalse partijen is in Belgie zo groot dat de vorming van een nieuwe regering wel eens erg lang zou kunnen voortslepen. “Je mag niet vergeten dat de regering pas 3 miljard BFR zal investeren in Sabena als er ook een industriele partner is gevonden. Nu we er bijna een hebben, bestaat de kans dat de regering het contract niet meer zou kunnen goedkeuren.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Sabena in problemen door regeringscrisis | NT

Sabena in problemen door regeringscrisis

BRUSSEL – Het Sabena-dossier is niet opgenomen in de reeks punten die het demissionaire kabinet Martens nog moet goedkeuren voordat beide kamers worden ontbonden. Bij de luchtvaartmaatschappij wordt dan ook gevreesd dat de herkapitalisering in het gedrang komt.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van verkeer moet worden vermeden dat Sabena door de kabinetscrisis in de problemen zou komen. “Voor alle duidelijkheid wil ik er wel aan toevoegen dat er nog altijd geen dossier is ingediend bij de minister” , besloot zij.
Bij Sabena zelf wordt nagelbijtend afgewacht welke mogelijkheden het msterdam

issionaire kabinet terzake nog zou krijgen. “Wij kunnen niets anders doen dan hopen dat ons dossier ook zal worden beschouwd als een van de lopende zaken” , zegt een woordvoerder van de maatschappij. “Wij kunnen het ons zeer moeilijk permitteren om lang te wachten.”
De vrees voor een lange wachttijd is niet ongegrond. Het onderlinge wantrouwen van Vlaamse en Waalse partijen is in Belgie zo groot dat de vorming van een nieuwe regering wel eens erg lang zou kunnen voortslepen. “Je mag niet vergeten dat de regering pas 3 miljard BFR zal investeren in Sabena als er ook een industriele partner is gevonden. Nu we er bijna een hebben, bestaat de kans dat de regering het contract niet meer zou kunnen goedkeuren.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement