Aboutaleb: ‘Boots on the ground nodig in Latijns-Amerika in strijd tegen drugssmokkel’

Er is echt hulp nodig

Samen met de burgemeesters van Hamburg en Antwerpen, heeft burgemeester Aboutaleb van Rotterdam een brief geschreven aan de nationale regeringen en Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. Hierin dringen ze aan op veel meer gezamenlijk actie van Europese en Latijns-Amerikaanse justitie en politie in strijd tegen drugscriminaliteit. Ook willen ze bekijken of er extra scanners in Latijns-Amerikaanse havens kunnen worden neergezet. ‘Doen we dat niet, moeten we tegen een gigantische handel opboksen. Daar zijn we niet tegen opgewassen’, aldus Aboutaleb.

Aboutaleb en drugsbeleid
Ahmed Aboutaleb roept op tot meer gezamenlijk actie tegen drugscriminaliteit. Foto: ANP, Imago Stock, Marten Ron

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Aboutaleb: ‘Boots on the ground nodig in Latijns-Amerika in strijd tegen drugssmokkel’ | NT

Aboutaleb: ‘Boots on the ground nodig in Latijns-Amerika in strijd tegen drugssmokkel’

Er is echt hulp nodig

Samen met de burgemeesters van Hamburg en Antwerpen, heeft burgemeester Aboutaleb van Rotterdam een brief geschreven aan de nationale regeringen en Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. Hierin dringen ze aan op veel meer gezamenlijk actie van Europese en Latijns-Amerikaanse justitie en politie in strijd tegen drugscriminaliteit. Ook willen ze bekijken of er extra scanners in Latijns-Amerikaanse havens kunnen worden neergezet. ‘Doen we dat niet, moeten we tegen een gigantische handel opboksen. Daar zijn we niet tegen opgewassen’, aldus Aboutaleb.

Aboutaleb en drugsbeleid
Ahmed Aboutaleb roept op tot meer gezamenlijk actie tegen drugscriminaliteit. Foto: ANP, Imago Stock, Marten Ron

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu