Koop Ellerman door P&0 rond

ROTTERDAM – De Britse rederij P&O heeft het eveneens Britse Ellerman Container Shipping nu definitief overgenomen van Trafalgar House. Door de overname verstevigt de rederij haar positie vooral op het vaargebied tussen Europa en Australie, Nieuw Zeeland en Afrika, waar Ellerman de belangrijkste concurrent was. Over de overname is lang onderhandeld. Met de acquisitie is een bedrag van 42,5 miljoen pond gemoeid, maar wat P&O uiteindelijk zal betalen is onduidelijk, omdat een aant

Het is de bedoeling dat de activiteiten van Ellerman en P&O op bovengenoemde vaargebieden geintegreerd worden. Voor dit moment zullen zich geen wijzigingen voordoen in de verschillende vertegenwoordigingen van de diensten van Ellerman. Maar de toekomst is voor sommige agenten onzeker, want lijnvaartbelangen van Ellerman tussen Australie en Noord- Amerika zullen worden overgedaan aan Bleu Star Line, terwijl de diensten op de Middellandse Zee, het Midden Oosten, India en Oost-Afrika worden verkocht aan Andrew Weir Shipping, die ook Bank Line controleert.

Agenten

Bank Line wordt in Rotterdam vertegenwoordigd door Vinke & Co. Ellermans’s dienst op de Golf en India/Pakistan is ondergebracht bij Conva. De dienst op Egypte, Syrie, Libanon, Turkije en Malta valt onder Hudig & Pieters, terwijl de belangen van de dienst op de Rode Zee (de Camel-service) worden behartigd door Van Ommeren. P&O heeft haar eigen agent in Nederland, behalve voor de dienst binnen de Southern Africa Europe Container Service.
Trafalgar heeft nu nog maar een bemoeienis met de scheepvaart. Ze bezit het containerschip ‘Atlantic Conveyor’. Dit schip is tot het einde van deze eeuw vercharterd aan Atlantic Container Line.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Koop Ellerman door P&0 rond | NT

Koop Ellerman door P&0 rond

ROTTERDAM – De Britse rederij P&O heeft het eveneens Britse Ellerman Container Shipping nu definitief overgenomen van Trafalgar House. Door de overname verstevigt de rederij haar positie vooral op het vaargebied tussen Europa en Australie, Nieuw Zeeland en Afrika, waar Ellerman de belangrijkste concurrent was. Over de overname is lang onderhandeld. Met de acquisitie is een bedrag van 42,5 miljoen pond gemoeid, maar wat P&O uiteindelijk zal betalen is onduidelijk, omdat een aant

Het is de bedoeling dat de activiteiten van Ellerman en P&O op bovengenoemde vaargebieden geintegreerd worden. Voor dit moment zullen zich geen wijzigingen voordoen in de verschillende vertegenwoordigingen van de diensten van Ellerman. Maar de toekomst is voor sommige agenten onzeker, want lijnvaartbelangen van Ellerman tussen Australie en Noord- Amerika zullen worden overgedaan aan Bleu Star Line, terwijl de diensten op de Middellandse Zee, het Midden Oosten, India en Oost-Afrika worden verkocht aan Andrew Weir Shipping, die ook Bank Line controleert.

Agenten

Bank Line wordt in Rotterdam vertegenwoordigd door Vinke & Co. Ellermans’s dienst op de Golf en India/Pakistan is ondergebracht bij Conva. De dienst op Egypte, Syrie, Libanon, Turkije en Malta valt onder Hudig & Pieters, terwijl de belangen van de dienst op de Rode Zee (de Camel-service) worden behartigd door Van Ommeren. P&O heeft haar eigen agent in Nederland, behalve voor de dienst binnen de Southern Africa Europe Container Service.
Trafalgar heeft nu nog maar een bemoeienis met de scheepvaart. Ze bezit het containerschip ‘Atlantic Conveyor’. Dit schip is tot het einde van deze eeuw vercharterd aan Atlantic Container Line.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement