Saksen gaat vooral geld investeren in spoorwegen

DRESDEN – De Duitse deelstaat Saksen zal zich bij de investeringen in verkeersinfrastructuur de komende jaren vooral concentreren op de modernisering en uitbreiding van de spoorwegen. Dit blijkt uit de projecten die staatssecretaris Wolfgang Grobl van het Bondsverkeersministerie heeft voorgelegd aan de Verkeerscommissie van de Bondsdag.

De kern van de voorstellen wordt gevormd door twee projecten die ook deel uitmaken van het investeringsprogramma ‘Verkehrsprojekte Deutsche Einheit’, dat door Bonn op stapel is gezet. Het gaat om een capaciteitsverhoging van de lijn Neurenberg-Erfurt-Halle/Leipzig- Berlijn, waarvoor een bedrag is uitgetrokken van 12,4 miljard DMark. Het andere project is een verbetering van de lijn Leipzig-Dresden, waarvoor DM 2,68 miljard wordt uitgetrokken.
Toch komt er ook voor andere verkeersmodaliteiten geld vrij. Voor de binnenvaart is de verbreding van de Elbe tot aan Maagdenburg van belang. Een ander project behelst de verbreding van het Mittellandkanaal, het Elbe-Havelkanaal en de rivier de Havel.
Voor het wegvervoer wordt bijzondere aandacht besteed aan de verbreding van de Autobahn A4 tussen Dresden en Eisenach en aan de aanleg van een Autobahn tussen Bautzen en Gorlitz.
Grobl zei ook dat Bonn van plan is financieel deel te nemen in de net geprivatiseerde luchthavens van Leipzig-Halle en Dresden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Saksen gaat vooral geld investeren in spoorwegen | NT

Saksen gaat vooral geld investeren in spoorwegen

DRESDEN – De Duitse deelstaat Saksen zal zich bij de investeringen in verkeersinfrastructuur de komende jaren vooral concentreren op de modernisering en uitbreiding van de spoorwegen. Dit blijkt uit de projecten die staatssecretaris Wolfgang Grobl van het Bondsverkeersministerie heeft voorgelegd aan de Verkeerscommissie van de Bondsdag.

De kern van de voorstellen wordt gevormd door twee projecten die ook deel uitmaken van het investeringsprogramma ‘Verkehrsprojekte Deutsche Einheit’, dat door Bonn op stapel is gezet. Het gaat om een capaciteitsverhoging van de lijn Neurenberg-Erfurt-Halle/Leipzig- Berlijn, waarvoor een bedrag is uitgetrokken van 12,4 miljard DMark. Het andere project is een verbetering van de lijn Leipzig-Dresden, waarvoor DM 2,68 miljard wordt uitgetrokken.
Toch komt er ook voor andere verkeersmodaliteiten geld vrij. Voor de binnenvaart is de verbreding van de Elbe tot aan Maagdenburg van belang. Een ander project behelst de verbreding van het Mittellandkanaal, het Elbe-Havelkanaal en de rivier de Havel.
Voor het wegvervoer wordt bijzondere aandacht besteed aan de verbreding van de Autobahn A4 tussen Dresden en Eisenach en aan de aanleg van een Autobahn tussen Bautzen en Gorlitz.
Grobl zei ook dat Bonn van plan is financieel deel te nemen in de net geprivatiseerde luchthavens van Leipzig-Halle en Dresden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement