Van zorgplicht naar aansprakelijkheid

Zaak: Onverpakte Nat Geworden Dakelementen Komen Na Een Zeereis Onder Cognossement Waardeloos Aan. Verlader Eist Schadevergoeding. Reder Wijst Eis Af Want Hij Zegt Niet Aansprakelijk Te Zijn Voor Onverpakte Goederen.

Toepasselijke rechtsregels: Hague/Visby Rules, zowel rechtstreeks uit verdrag als in het BW, waaronder boek 8, art. 383, 2, n., maar in eerste instantie art. 381, de zorgplicht van de vervoerder. Beslissing rechter: Ondanks de aansprakelijkheidsontheffing voor onvoldoende verpakte goederen is reder toch aansprakelijk wegens zijn tekortschieten in zijn zorgplicht.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Van zorgplicht naar aansprakelijkheid | NT

Van zorgplicht naar aansprakelijkheid

Zaak: Onverpakte Nat Geworden Dakelementen Komen Na Een Zeereis Onder Cognossement Waardeloos Aan. Verlader Eist Schadevergoeding. Reder Wijst Eis Af Want Hij Zegt Niet Aansprakelijk Te Zijn Voor Onverpakte Goederen.

Toepasselijke rechtsregels: Hague/Visby Rules, zowel rechtstreeks uit verdrag als in het BW, waaronder boek 8, art. 383, 2, n., maar in eerste instantie art. 381, de zorgplicht van de vervoerder. Beslissing rechter: Ondanks de aansprakelijkheidsontheffing voor onvoldoende verpakte goederen is reder toch aansprakelijk wegens zijn tekortschieten in zijn zorgplicht.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen