Daarnaast is Famaba ook een belangrijke Europese speler voor de bouw van funderingen en torens voor on-shore windmolens. Het bedrijf telt 275 werknemers en haalde daarmee vorig jaar een omzet van 16 miljoen euro.

De overname moet de kranenbouwer uit Adegem toelaten om de samenwerking tussen Polen en België op het vlak van zware metaalconstructies en kranenbouw verder te intensifiëren en de assemblagecapaciteit in de vestiging in Adegem op korte termijn verder te laten stijgen. Verwacht wordt dat er ook aanzienlijke besparingen in diverse logistieke processen kunnen worden gerealiseerd.

Tot slot biedt de overname garanties voor de werkgelegenheid van de werknemers van E-Crane in Adegem en zal, afhankelijk van de marktomstandigheden, het personeelsbestand in zowel Polen als in de andere vestigingen uitgebreid worden.