Dat zijn Wil en Remon Versteijnen (van BTT) en Rico Daandels (ceo Van den Bosch) overeengekomen. Het terminalnetwerk van BTT bestaat momenteel uit binnenvaart- en railterminals in Tilburg, Eindhoven en Weert. Ook zijn er kantoren in Polen en China voor de afhandeling van de transport via de Nieuwe Zijderoute. BTT is in Bergen op Zoom al druk met de bouw van een nieuwe containerterminal op het perceel naast dat van Van den Bosch, dit wordt half maart opgeleverd.

De overgenomen terminal in Bergen op Zoom plus de nieuwbouw hebben straks gezamenlijk een totale overslagcapaciteit van 250.000 teu, een oppervlakte van 66.000 m2 en 5.000 m2 warehouse met crossdock. Naar opgave van BTT wordt Bergen op Zoom door de samenvoeging een van de grootste binnenvaart containerterminals van het land.

West-Brabant Corridor

Alle medewerkers van Van den Bosch in Bergen op Zoom gaan mee naar de nieuwe werkgever. BTT is sinds enkele jaren partner in de West-Brabant Corridor, een samenwerking met terminals in Oosterhout en Moerdijk voor het varen van containers van en naar Rotterdam en Antwerpen.

BTT Multimodal Solutions is onderdeel van de BTT Multimodal Group, waarbij de afkorting BTT staat voor Barge Terminal Tilburg. Onder de Multimodal Group vallen nog zo’n tien dochterbedrijven, zoals BTT Real Estate en BTT Freight Management.

Lees ook: Versteijnen verhuist dochters naar BMG

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement