VNCI: ‘Overheid moet oplossing vinden voor varend ontgassen’

impasse

Verladers en overheid wijzen naar elkaar voor een oplossing om varend ontgassen tegen te gaan. Een verbod op het door tankschepen lozen van giftige dampen naar de buitenlucht gaat eind 2023 in, maar er zijn onvoldoende installaties om gecontroleerd te ontgassen. De tankvaart dreigt zo in de knel te komen. De aanleg van ontgassingsinstallaties voor de tankbinnenvaart is echt een overheidstaak, stelt de VNCI.

Foto: Shutterstock, Images01

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

VNCI: ‘Overheid moet oplossing vinden voor varend ontgassen’ | NT

VNCI: ‘Overheid moet oplossing vinden voor varend ontgassen’

impasse

Verladers en overheid wijzen naar elkaar voor een oplossing om varend ontgassen tegen te gaan. Een verbod op het door tankschepen lozen van giftige dampen naar de buitenlucht gaat eind 2023 in, maar er zijn onvoldoende installaties om gecontroleerd te ontgassen. De tankvaart dreigt zo in de knel te komen. De aanleg van ontgassingsinstallaties voor de tankbinnenvaart is echt een overheidstaak, stelt de VNCI.

Foto: Shutterstock, Images01

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen