Waterstofschip ‘ms Antonie’ vanaf 14 november officieel in de vaart

binnenvaart

Koning Willem-Alexander zal tijdens een werkbezoek aan Duisburg in november het waterstofschip ‘ms Antonie’ officieel in gebruik stellen. Het drogeladingschip moet vanaf 14 november voor Nobian zout gaan vervoeren tussen Delfzijl en Rotterdam. Momenteel worden nog testvaarten uitgevoerd. Het ‘ms Antonie’ is het eerste Nederlandse nieuwbouwschip dat vaart op waterstof.

Foto: NPRC

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu

Waterstofschip ‘ms Antonie’ vanaf 14 november officieel in de vaart | NT

Waterstofschip ‘ms Antonie’ vanaf 14 november officieel in de vaart

binnenvaart

Koning Willem-Alexander zal tijdens een werkbezoek aan Duisburg in november het waterstofschip ‘ms Antonie’ officieel in gebruik stellen. Het drogeladingschip moet vanaf 14 november voor Nobian zout gaan vervoeren tussen Delfzijl en Rotterdam. Momenteel worden nog testvaarten uitgevoerd. Het ‘ms Antonie’ is het eerste Nederlandse nieuwbouwschip dat vaart op waterstof.

Foto: NPRC

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu