Rechten en plichten tijdens inspectie ILT

TON & teu

De hoogste bestuursrechter, de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (kortweg de ‘Afdeling’), deed deze zomer uitspraak over welke informatie toezichthouders zoals de Inspectie Leefomgeving & Transport (ILT) wel en niet mogen verzamelen tijdens een inspectie en of ze die gegevens mogen gebruiken bij het opleggen van een boete (ECLI:NL:RVS:2023:2862). In dit geval werd gevonnist dat ILT had voldaan aan alle regels en dat ze 41.000 euro boete mocht opleggen vanwege het overtreden van de rij- en rusttijden.

Foto: NT

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Rechten en plichten tijdens inspectie ILT | NT

Rechten en plichten tijdens inspectie ILT

TON & teu

De hoogste bestuursrechter, de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (kortweg de ‘Afdeling’), deed deze zomer uitspraak over welke informatie toezichthouders zoals de Inspectie Leefomgeving & Transport (ILT) wel en niet mogen verzamelen tijdens een inspectie en of ze die gegevens mogen gebruiken bij het opleggen van een boete (ECLI:NL:RVS:2023:2862). In dit geval werd gevonnist dat ILT had voldaan aan alle regels en dat ze 41.000 euro boete mocht opleggen vanwege het overtreden van de rij- en rusttijden.

Foto: NT

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen