Voor het eerst in zeven jaar minder Chinese goederen geïmporteerd

-17% in 2023

De invoerwaarde van Chinese goederen was vorig jaar maar liefst 17% lager dan in het jaar ervoor en komt uit op 104,3 miljard euro. Het is de eerste daling van deze waarde sinds 2016. Er werden met name minder computers, laptops en tablets vanuit tablets ingevoerd. Deze producten komen nu vooral uit Taiwan, meldt het CBS. Wel werden meer personenauto’s geïmporteerd.

Foto: ABCDstock, Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Voor het eerst in zeven jaar minder Chinese goederen geïmporteerd | NT

Voor het eerst in zeven jaar minder Chinese goederen geïmporteerd

-17% in 2023

De invoerwaarde van Chinese goederen was vorig jaar maar liefst 17% lager dan in het jaar ervoor en komt uit op 104,3 miljard euro. Het is de eerste daling van deze waarde sinds 2016. Er werden met name minder computers, laptops en tablets vanuit tablets ingevoerd. Deze producten komen nu vooral uit Taiwan, meldt het CBS. Wel werden meer personenauto’s geïmporteerd.

Foto: ABCDstock, Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu