SGL is een expeditiebedrijf dat in de huidige coronacrisis zijn kansen ruikt om snel te expanderen in de wereld. Zo kocht het bedrijf vorig jaar al het Australische Pioneer International Logistics en werden in Zweden de lucht-en zeevrachtactiviteiten van Postnord overgenomen. Dat het bedrijf internationaal ambities heeft, blijkt ook uit het aantrekken van oud-Panalpina-directeur Bruno Sidler als adviseur.

Vlak voor de jaarwisseling had topman Allan Melgaard van SGL al tegen het vakblad Shipping Watch gezegd dat het bedrijf overnamegesprekken voerde om ‘actief te worden in markten waar we nog geen vertegenwoordiging hebben’. Met de recente acquisitie krijgen de Denen intussen niet alleen een vertegenwoordiging in de VS, maar ook in Mexico en Canada.

Werner Enterprises bestaat 65 jaar en wordt in de VS tot een van de vijf grootste expediteurs gerekend. Het hoofdkantoor staat in Omaha (Nebraska).