De werknemers van Flexport werden woensdag in Europa en Noord-Amerika geïnformeerd over het banenverlies. Het personeel in Azië is donderdag op de hoogte gesteld van de maatregel.

De reorganisatie bij de Amerikaanse expediteur, dat sterk leunt op IT-oplossingen, werd in een brief van de nieuwe algemeen directeur Dave Clark en oprichter Ryan Petersen bekendgemaakt. Zij schrijven dat ze in het nieuwe jaar ‘met meer optimisme kijken’ naar de toekomst van Flexport, maar dat dezelfde mooie toekomst nog wel ‘moeilijke besluiten’ vergt met het oog op de afnemende volumes na de coronacrisis.

Meer tech

Het is nog onduidelijk waar precies de ontslagen vallen bij Flexport, maar het tweetal maakt wel duidelijk dat als onderdeel van de reorganisatie er ook meer zal worden geïnvesteerd. Dat extra geld gaat vooral naar het digitale vrachtplatform van de expediteur. Onder meer zal het aantal technici en datamedewerkers worden verdubbeld om snelle logistieke oplossingen voor de klanten te blijven vinden, aldus Clark en Petersen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement