Eén persoon is naar het ziekenhuis gebracht, want die was niet goed aanspreekbaar. De anderen worden ter plekke bekeken door ambulancepersoneel. Mogelijk gaat het om vluchtelingen. Na medische zorg worden de achttien personen overgedragen aan de vreemdelingenpolitie van de eenheid Rotterdam. Die zal onderzoek doen naar hun herkomst en achtergronden.

Ambulances

Het bleek nog lastig om de container te traceren. De politie moest via zendmasten peilen om te ontdekken waar het telefoontje vandaan kwam. Omdat ook niet duidelijk was wat er was gebeurd en hoe de mensen eraan toe waren, was voor de zekerheid een groot aantal ambulances opgeroepen.

Raadslid Michel van Elck van Leefbaar Rotterdam heeft naar aanleiding van het incident een debat aangevraagd in de gemeenteraad. Hij heeft de indruk dat de toestroom van migranten/verstekelingen weer toeneemt in de regio Rotterdam.