Rijkswaterstaat ‘proefploft’ bij sluis Terneuzen

sloop oostelijke kolkwand

Rijkswaterstaat voert woensdag en donderdag ‘proefploffen’ uit bij het sluizencomplex in Terneuzen. Er zijn explosies nodig om een oud deel van de sluizen te slopen, maar het eerste deel van dat karwei ging vorig jaar in maart fout. De explosies waren veel te hevig en leidden tot tweehonderd schademeldingen, voornamelijk uit de binnenstad van Terneuzen. De dienst probeert daarom nu eerst uit hoeveel springstof er gebruikt kan worden.

Foto: NT

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Rijkswaterstaat ‘proefploft’ bij sluis Terneuzen | NT

Rijkswaterstaat ‘proefploft’ bij sluis Terneuzen

sloop oostelijke kolkwand

Rijkswaterstaat voert woensdag en donderdag ‘proefploffen’ uit bij het sluizencomplex in Terneuzen. Er zijn explosies nodig om een oud deel van de sluizen te slopen, maar het eerste deel van dat karwei ging vorig jaar in maart fout. De explosies waren veel te hevig en leidden tot tweehonderd schademeldingen, voornamelijk uit de binnenstad van Terneuzen. De dienst probeert daarom nu eerst uit hoeveel springstof er gebruikt kan worden.

Foto: NT

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu