Schip dat brug Baltimore ramde doorstond in 2023 twee inspecties

Singaporese inspecteurs onderweg

Het vrachtschip Dali dat in de Amerikaanse stad Baltimore de instorting van een verkeersbrug veroorzaakte, heeft in 2023 twee inspecties doorstaan. Dat melden de havenautoriteiten van Singapore.

Het schip slaagde voor beide inspecties. Foto: National Transportation Safety Board / Youtube / AFP

De Dali ramde een pijler van de Francis Scott Key Bridge, die daarop instortte. Op dat moment waren er acht mensen op de 2,6 kilometer lange brug. Twee van hen werden levend gevonden, van wie één zwaargewond. De andere zes zijn vermist. Van hen wordt aangenomen dat ze zijn omgekomen.

Het schip, dat onder de vlag van Singapore vaart, had vlak voor het incident zijn aandrijving verloren. De Singaporese havenautoriteiten bevestigen nu dat het schip in orde was op het gebied van ‘de structurele integriteit’ en ‘de werking van de scheepsapparatuur’. Vorig jaar doorstond het schip twee inspecties en werd een defecte brandstofdrukmeter gerepareerd.

Onderzoekers van de inspectiedienst van het Singaporese ministerie van Transport zijn onderweg naar Baltimore om de Amerikaanse kustwacht bij te staan.

Geen vervuiling

De botsing heeft niet geleid tot vervuiling, meldt Grace Ocean, de eigenaar van het vaartuig. Het bedrijf stelt dat de exacte oorzaak van de aanvaring nog moet worden vastgesteld, maar dat alle opvarenden van het vrachtschip Dali terecht zijn na het incident. ‘Er is geen melding gemaakt van verwondingen’, aldus een verklaring.

Amerikaanse media berichten dat de Dali als noodgreep vlak voor de botsing nog een anker heeft uitgeworpen. De brug uit 1977 gold als een belangrijke verbinding bij Baltimore, een stad naast hoofdstad Washington. Er reden dagelijks zo’n 31.000 voertuigen overheen.

Schip dat brug Baltimore ramde doorstond in 2023 twee inspecties | NT

Schip dat brug Baltimore ramde doorstond in 2023 twee inspecties

Singaporese inspecteurs onderweg

Het vrachtschip Dali dat in de Amerikaanse stad Baltimore de instorting van een verkeersbrug veroorzaakte, heeft in 2023 twee inspecties doorstaan. Dat melden de havenautoriteiten van Singapore.

Het schip slaagde voor beide inspecties. Foto: National Transportation Safety Board / Youtube / AFP

De Dali ramde een pijler van de Francis Scott Key Bridge, die daarop instortte. Op dat moment waren er acht mensen op de 2,6 kilometer lange brug. Twee van hen werden levend gevonden, van wie één zwaargewond. De andere zes zijn vermist. Van hen wordt aangenomen dat ze zijn omgekomen.

Het schip, dat onder de vlag van Singapore vaart, had vlak voor het incident zijn aandrijving verloren. De Singaporese havenautoriteiten bevestigen nu dat het schip in orde was op het gebied van ‘de structurele integriteit’ en ‘de werking van de scheepsapparatuur’. Vorig jaar doorstond het schip twee inspecties en werd een defecte brandstofdrukmeter gerepareerd.

Onderzoekers van de inspectiedienst van het Singaporese ministerie van Transport zijn onderweg naar Baltimore om de Amerikaanse kustwacht bij te staan.

Geen vervuiling

De botsing heeft niet geleid tot vervuiling, meldt Grace Ocean, de eigenaar van het vaartuig. Het bedrijf stelt dat de exacte oorzaak van de aanvaring nog moet worden vastgesteld, maar dat alle opvarenden van het vrachtschip Dali terecht zijn na het incident. ‘Er is geen melding gemaakt van verwondingen’, aldus een verklaring.

Amerikaanse media berichten dat de Dali als noodgreep vlak voor de botsing nog een anker heeft uitgeworpen. De brug uit 1977 gold als een belangrijke verbinding bij Baltimore, een stad naast hoofdstad Washington. Er reden dagelijks zo’n 31.000 voertuigen overheen.