Nieuwe havenstrategie Duitsland, buitenlandse investeerders niet zomaar welkom

140 maatregelen

De Duitse regering heeft een nationale havenstrategie opgesteld. Havens kunnen dankzij het document worden gecategoriseerd als ‘kritieke infrastructuur’ om zo investeringen van buitenlandse investeerders te kunnen weren. In de strategie zijn in totaal 140 maatregelen opgenomen om ‘de concurrentiekracht van de zee- en binnenhavens in Duitsland te versterken’.

Het Chinese Cosco is voor 24,9% eigenaar van de aandelen van terminal Tollerort in Hamburg. Zulke investeringen moeten onder de loep worden genomen, vindt Duitsland. Karsten Leineke / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Nieuwe havenstrategie Duitsland, buitenlandse investeerders niet zomaar welkom | NT

Nieuwe havenstrategie Duitsland, buitenlandse investeerders niet zomaar welkom

140 maatregelen

De Duitse regering heeft een nationale havenstrategie opgesteld. Havens kunnen dankzij het document worden gecategoriseerd als ‘kritieke infrastructuur’ om zo investeringen van buitenlandse investeerders te kunnen weren. In de strategie zijn in totaal 140 maatregelen opgenomen om ‘de concurrentiekracht van de zee- en binnenhavens in Duitsland te versterken’.

Het Chinese Cosco is voor 24,9% eigenaar van de aandelen van terminal Tollerort in Hamburg. Zulke investeringen moeten onder de loep worden genomen, vindt Duitsland. Karsten Leineke / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen