Pessimisme in Hamburg: ‘we blijven onder de 10 miljoen teu’

Haven verliest transitorol aan Dantzig

Hamburg blijft ook in de nabije toekomst de grote verliezer in de Europese containeroverslag. Dat blijkt uit een recent onderzoek van de HSBA (Hamburg School of Business Administration) in opdracht van de Handelskammer Hamburg. Zo blijft het overslagvolume van de Noord-Duitse zeehaven voor de middellange termijn onder de 10 miljoen teu (2023: 7,7 miljoen teu) steken. Eerdere prognoses van 14 miljoen tot 16 miljoen ton kunnen daarmee in de prullenbak.

Om het tij te keren moet Hamburg de komende jaren extra investeren in automatisering van de terminals, zegt havenprofessor Jan Ninnemann. Foto: Wolfgang Jargstorff, Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Pessimisme in Hamburg: ‘we blijven onder de 10 miljoen teu’ | NT

Pessimisme in Hamburg: ‘we blijven onder de 10 miljoen teu’

Haven verliest transitorol aan Dantzig

Hamburg blijft ook in de nabije toekomst de grote verliezer in de Europese containeroverslag. Dat blijkt uit een recent onderzoek van de HSBA (Hamburg School of Business Administration) in opdracht van de Handelskammer Hamburg. Zo blijft het overslagvolume van de Noord-Duitse zeehaven voor de middellange termijn onder de 10 miljoen teu (2023: 7,7 miljoen teu) steken. Eerdere prognoses van 14 miljoen tot 16 miljoen ton kunnen daarmee in de prullenbak.

Om het tij te keren moet Hamburg de komende jaren extra investeren in automatisering van de terminals, zegt havenprofessor Jan Ninnemann. Foto: Wolfgang Jargstorff, Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen