Royal Dirkzwager koopt softwaretak Port+ Digital

port call optimalisatie

Royal Dirkzwager uit Maassluis heeft de softwaretak van het Antwerpse Port+ overgenomen. Hierdoor is een van de grootste spelers op het gebied van port call optimalisatie data ontstaan in de regio Antwerpen/Brugge, Rotterdam en Amsterdam (ARA).

Foto: Royal Dirkzwager

Royal Dirkzwager, dat net als Nieuwsblad Transport eigendom is van ProMedia, is een 24/7-dienstverlener van scheepsrapportage en nautische data binnen de Nederlandse havens. Port+ is onderdeel van de Antwerpse Havenkoepel.

‘De laatste jaren heeft Port+ meerdere applicaties ontwikkeld om havenaanlopen te optimaliseren, zoals Qronoport en Portcall Mobile. Voor deze diensten heeft het toegang tot gedetailleerde datasets over scheepsbewegingen en scheepsplanning in de Belgische havens. Royal Dirkzwager biedt dezelfde diensten aan voor de Nederlandse havens met haar SaaS-applicatie Ship2Report. Gecombineerd hebben Dirkzwager en Port+ daarmee toegang tot één van de meest uitgebreide en accurate datasets voor havenaanlopen en ETA’s’, vertelt Joan Blaas, ceo van Royal Dirkzwager.

Schaalgrootte

‘Verdere ontwikkeling van de platformen vraagt grote investeringen, waarvoor schaalgrootte nodig is. Door deze samenwerking is de synergie ontstaan om dat te doen. De markt kan straks met onze Portcall Optimisation Software nog beter de havenaanlopen monitoren en efficiënter maken. Op termijn worden de digitale producten samengevoegd, waardoor de dienstverlening voor partijen die met name actief zijn in de hele ARA-regio geharmoniseerd zal worden’, kondigt Blaas aan.

Naast de overname van de softwaretak van Port+, wordt ook een operationele samenwerking opgezet tussen de rapportagediensten van Dirkzwager en Port+. Bernard Moyson van de Havenkoepel (aandeelhouder Port+): ‘We hebben afspraken gemaakt voor wederzijdse ondersteuning bij calamiteiten. Hierdoor zal Port+ gebruik kunnen maken van de 24/7 operations en de digitale systemen van Dirkzwager en vice-versa. We continueren onze dienstverlening op het gebied van 24/7 reporting en outsourcing services op dezelfde manier. Port+ blijft de onafhankelijke dienstverlener voor de Antwerpse havengemeenschap.’

Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Medewerkers die zich met de digitale producten bezighielden binnen Port+ zijn overgegaan naar Royal Dirkzwager.

Royal Dirkzwager koopt softwaretak Port+ Digital | NT

Royal Dirkzwager koopt softwaretak Port+ Digital

port call optimalisatie

Royal Dirkzwager uit Maassluis heeft de softwaretak van het Antwerpse Port+ overgenomen. Hierdoor is een van de grootste spelers op het gebied van port call optimalisatie data ontstaan in de regio Antwerpen/Brugge, Rotterdam en Amsterdam (ARA).

Foto: Royal Dirkzwager

Royal Dirkzwager, dat net als Nieuwsblad Transport eigendom is van ProMedia, is een 24/7-dienstverlener van scheepsrapportage en nautische data binnen de Nederlandse havens. Port+ is onderdeel van de Antwerpse Havenkoepel.

‘De laatste jaren heeft Port+ meerdere applicaties ontwikkeld om havenaanlopen te optimaliseren, zoals Qronoport en Portcall Mobile. Voor deze diensten heeft het toegang tot gedetailleerde datasets over scheepsbewegingen en scheepsplanning in de Belgische havens. Royal Dirkzwager biedt dezelfde diensten aan voor de Nederlandse havens met haar SaaS-applicatie Ship2Report. Gecombineerd hebben Dirkzwager en Port+ daarmee toegang tot één van de meest uitgebreide en accurate datasets voor havenaanlopen en ETA’s’, vertelt Joan Blaas, ceo van Royal Dirkzwager.

Schaalgrootte

‘Verdere ontwikkeling van de platformen vraagt grote investeringen, waarvoor schaalgrootte nodig is. Door deze samenwerking is de synergie ontstaan om dat te doen. De markt kan straks met onze Portcall Optimisation Software nog beter de havenaanlopen monitoren en efficiënter maken. Op termijn worden de digitale producten samengevoegd, waardoor de dienstverlening voor partijen die met name actief zijn in de hele ARA-regio geharmoniseerd zal worden’, kondigt Blaas aan.

Naast de overname van de softwaretak van Port+, wordt ook een operationele samenwerking opgezet tussen de rapportagediensten van Dirkzwager en Port+. Bernard Moyson van de Havenkoepel (aandeelhouder Port+): ‘We hebben afspraken gemaakt voor wederzijdse ondersteuning bij calamiteiten. Hierdoor zal Port+ gebruik kunnen maken van de 24/7 operations en de digitale systemen van Dirkzwager en vice-versa. We continueren onze dienstverlening op het gebied van 24/7 reporting en outsourcing services op dezelfde manier. Port+ blijft de onafhankelijke dienstverlener voor de Antwerpse havengemeenschap.’

Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Medewerkers die zich met de digitale producten bezighielden binnen Port+ zijn overgegaan naar Royal Dirkzwager.