CB, vroeger bekend als Centraal Boekhuis, is een logistieke dienstverlener die van oudsher actief is voor uitgevers, maar sinds enkele jaren ook voor bijvoorbeeld voor de textiel- en kledingsector.

Het bedrijf zorgt voor de distributie van fysieke boeken (lectuur, literatuur en schoolboeken) en voor die van e-boeken, de elektronische vorm van geschreven werken die op bijvoorbeeld computers en tablets kan worden gelezen.

Markt groeit

Luisterhuis ontstond in 2010 als onderneming van Luisterrijk BV. Het legt zich toe op de verspreiding van audioboeken. Het gaat inmiddels om 5.500 titels, waarbij Luisterhuis werkt voor een tweehonderdtal uitgevers.

Het gesproken boek, ten dienste van onder meer blinden en slechtzienden, maakt een sterke opgang door. ‘De markt groeit sterker dan ooit’, zegt de onderneming.

Frankfurter Buchmesse

Met de huidige capaciteit kan Luisterhuis deze groei niet meer aan. Daarom wordt de distributietechnologie per 1 januari volgend jaar overgenomen door CB, dat deze integreert in de eigen systemen.

De samenwerking werd aangekondigd op de Frankfurter Buchmesse, de grootste beurs voor het geschreven woord ter wereld, die nog tot einde deze week in deze Hessische stad plaatsvindt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement