Sunak gaf verder aan dat er als er geen handelsakkoord wordt bereikt dat dit op de korte termijn problematisch kan zijn. Het is volgens hem wel moeilijk om te zeggen wat dan de exacte gevolgen van het mislukken van een brexitdeal op korte termijn zouden zijn. Sunak denkt overigens dat de coronacrisis voorlopig zwaarder zal wegen op de Britse economie dan de brexitperikelen.

Vrijdag werd door bronnen nog gemeld dat onderhandelaars van het Verenigd Koninkrijk en de EU positief zijn over het bereiken van een brexitdeal. Naar verluidt kan in de komende twee weken een definitief akkoord worden behaald. Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen zei vrijdag al dat er veel vooruitgang is geboekt in het brexitoverleg.

Volgens EU-brexitonderhandelaar Michel Barnier blijven er echter nog steeds ‘fundamentele’ meningsverschillen in de gesprekken over een brexitdeal tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie.

Volgens hem gaan de onderhandelingen momenteel online verder en begint de tijd voor het sluiten van een deal te dringen. Bronnen rond het brexitoverleg hebben gezegd dat in de komende twee weken een definitief akkoord kan worden getekend. Mochten Londen en Brussel voor 1 januari 2021 niet tot overeenstemming komen, dan wil de Britse premier Boris Johnson zonder deal de EU verlaten.