De deal moet wel worden goedgekeurd door het Noorse parlement. Een woordvoerder van het Noorse ministerie voor Handel, Industrie en Visserij kon de berichtgeving niet bevestigen. Het Britse handelsministerie zei dat er nog gesprekken gaande zijn en dat die positief verlopen. Beide partijen zijn toegewijd aan het snel sluiten van een nieuwe handelsovereenkomst, aldus de woordvoerder daarvan.

Na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie en het aflopen van de overgangsperiode eind december moesten de Britten en Noren het doen met tijdelijke handelsovereenkomsten. Eerder had Londen namelijk als EU-lid een handelsovereenkomst met Oslo. Noorwegen maakt geen deel uit van de EU, maar doet wel mee aan belangrijke programma’s van het landenblok.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding