Parlement besluit: Zwitsers transport gaat ondergronds

onbemande vrachtrobots

Denk je aan Zwitserland, dan denk je aan bergen, maar op logistiek gebied willen de Zwitsers juist helemaal de andere kant op. Diep de grond in. De Ständerat, een van de twee kamers van het Zwitserse parlement, gaf vorige week unaniem zijn zegen aan een nieuwe Bondswet die de aanleg van een uitgebreid ondergronds goederentransportsysteem mogelijk moet maken: het ‘Bundesgesetz über den unterirdischen Gütertransport’. Cargo Sous Terrain, het bedrijf dat de plannen voor een dergelijk systeem heeft gemaakt, noemt het parlementsbesluit ‘een mijlpaal’, al zal het nog even duren voor de eerste echte paal geslagen wordt.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Parlement besluit: Zwitsers transport gaat ondergronds | NT

Parlement besluit: Zwitsers transport gaat ondergronds

onbemande vrachtrobots

Denk je aan Zwitserland, dan denk je aan bergen, maar op logistiek gebied willen de Zwitsers juist helemaal de andere kant op. Diep de grond in. De Ständerat, een van de twee kamers van het Zwitserse parlement, gaf vorige week unaniem zijn zegen aan een nieuwe Bondswet die de aanleg van een uitgebreid ondergronds goederentransportsysteem mogelijk moet maken: het ‘Bundesgesetz über den unterirdischen Gütertransport’. Cargo Sous Terrain, het bedrijf dat de plannen voor een dergelijk systeem heeft gemaakt, noemt het parlementsbesluit ‘een mijlpaal’, al zal het nog even duren voor de eerste echte paal geslagen wordt.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen