Het TKI Dinalog bestuur gaat op zoek naar een geschikte opvolger die TKI Dinalog en haar netwerk ‘mee kan nemen naar de volgende fase’. Tot die gevonden is, zal er een interim-directeur worden aangesteld in het TKI Dinalog bureau.

‘Daarnaast is Veenstra bereid gevonden om tot de zomer van 2022 een dag in de week beschikbaar te blijven als wetenschappelijk adviseur van het bureau. Dit waarborgt de continuïteit van de lopende projecten en uitvoering van de onderzoeksagenda’, meldt woordvoerster Simone van der Velden van TKI.

Veenstra zal vanaf 1 januari 2022 fulltime werkzaam zijn op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij kwam in 2014 in dienst bij de voorganger van het TKI Dinalog: de Stichting Dinalog. De TKI-directeur heeft de overgang begeleid van het Top-Technologische Instituut Dinalog naar het Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI) van de Topsector Logistiek.

Van der Velden: ‘In de afgelopen zeven jaar is, in nauwe samenwerking met NWO en de Stichting Connekt, zo’n 250 miljoen euro aan toegepast en fundamenteel onderzoek gefinancierd. Dit heeft belangrijke vernieuwingsimpulsen opgeleverd voor bijvoorbeeld logistiek in de stad, de bouw, multimodaal vervoer en service logistiek. Veenstra ziet het als een grote verdienste dat de Topsector aandacht heeft besteed aan thema’s die oorspronkelijk niet prominent op de agenda stonden, zoals autonoom (vracht)vervoer, elektrische laadinfrastructuur voor de logistiek, de rol van wiskunde voor logistiek onderzoek en bestuurskundige en juridische vraagstukken.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding