Brussel wil rem op afvalexport, maar recyclers vrezen de gevolgen

Metaalschroot

De Europese Unie heeft grote ambities voor een circulaire economie, maar voordat grondstofkringlopen gesloten kunnen worden, moet volgens Brussel eerst iets worden gedaan aan de grote hoeveelheid afval die verdwijnt naar landen buiten Europa. Ook wil de EU iets ondernemen tegen criminele organisaties die een flinke vinger in de pap hebben in de afvaleconomie. Hoog tijd om afvaltransporten anders aan te pakken, stelt de Europese Commissie, die daarom de richtlijn voor het vervoer van afval wil aanscherpen. De sector vreest dat de plannen juist zullen leiden tot minder recycling.

metaalschroot afval

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Brussel wil rem op afvalexport, maar recyclers vrezen de gevolgen | NT

Brussel wil rem op afvalexport, maar recyclers vrezen de gevolgen

Metaalschroot

De Europese Unie heeft grote ambities voor een circulaire economie, maar voordat grondstofkringlopen gesloten kunnen worden, moet volgens Brussel eerst iets worden gedaan aan de grote hoeveelheid afval die verdwijnt naar landen buiten Europa. Ook wil de EU iets ondernemen tegen criminele organisaties die een flinke vinger in de pap hebben in de afvaleconomie. Hoog tijd om afvaltransporten anders aan te pakken, stelt de Europese Commissie, die daarom de richtlijn voor het vervoer van afval wil aanscherpen. De sector vreest dat de plannen juist zullen leiden tot minder recycling.

metaalschroot afval

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu