De Brexit Adjustment Reserve (BAR) regeling compenseert onkosten die bedrijven hebben gemaakt om zich aan te passen nadat Groot-Brittannië besloot om de EU te verlaten. Het gaat dan bijvoorbeeld om opleidingen, ICT-aanpassingen of tijdelijke huur van extra transportmateriaal. Die uitgaven moeten gemaakt en betaald zijn tussen 1 januari 2018 en 31 oktober 2022.

Bedrijven die gebruik willen maken van de regeling, moeten aantonen dat de kosten daadwerkelijk gemaakt zijn vanwege Brexit. Verder moeten ze zich voor 1 januari 2021 hebben ingeschreven bij de KVK en mogen ze niet failliet gegaan zijn na die periode.

Ook voor kosten die nog gemaakt worden tot 1 juni 2023, is een tegemoetkoming beschikbaar. Hier heeft de RVO 33 miljoen euro voor gereserveerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement