Dat melden SGL en CVC maandag in een bericht aan investeerders.

Scan Global heeft zijn hoofdkantoor in Kopenhagen en beschikt naar eigen zeggen over 3.300 medewerkers op 150 locaties in veertig landen. De omzet kwam vorig jaar uit op 3,5 miljard dollar, bij een bedrijfsresultaat (ebitda) van 212 miljoen dollar.

CVC neemt de aandelen over van investeringsmaatschappij AEA Investors, dat sinds 2016 eigenaar was van Scan Global.  AEA had aanvankelijk grote plannen met SGL en wilde uitgroeien tot een van de vijftien grootste expediteurs in de wereld. Sinds 2017 wist SGL jaarlijks een omzetgroei van gemiddeld 33% te rapporteren.

Overnames

Om die groei mogelijk te maken nam het concern de afgelopen jaren over de hele wereld meer dan dertig branchegenoten over. Zo kocht SGL vorig jaar onder meer de Duitse expediteur AFL en het Amerikaanse zusterbedrijf American Freight Line. In Nederland namen de Denen vorige zomer Gelders Forwarding over.

CVC Capital Partners is een van de grootste private-equityfondsen in de wereld. De investeerder beheert beleggingen ter grootte van 89 miljard dollar.

Onder de paraplu van CVC verwacht SGL verder te kunnen groeien. ‘We zijn ambitieus en geloven dat we in de komende paar jaar een omzet van 5 miljard dollar kunnen bereiken’, zegt SGL-ceo Allan Melgaard.

Toestemming

Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt. Partijen verwachten de overname in het tweede kwartaal van dit jaar af te kunnen ronden. De mededingingswaakhond moet nog toestemming geven voor de verkoop.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement