Via de aankopen wil DSV vooral zijn positie in de Noord–en Zuid Amerikaanse logistiek van halfgeleiders versterken, heet het.

De niche-spelers S&M Moving Systems West en Global Diversity Logistics waren in handen van dezelfde familie. De hoofdkantoren van de twee expediteurs staan in de staat Arizona (Phoenix en Chandler). In totaal gaat het inclusief de opslag, wegvervoer en douaneafhandeling om 11 filialen (Arizona, Oregon en Californië) en 130 medewerkers, die DSV overneemt.

Elektrische auto’s

De acquisitie van de twee logistieke dienstverleners kan niet los worden gezien van de groeiende positie van de Arizona in de productie van elektrische voertuigen en accu’s in de VS. Daarom wil DSV al enige tijd zijn luchtvaartactiviteiten in de deelstaat uitbouwen. Het gaat daarbij onder meer om de aanwezigheid op Phoenix-Mesa Gateway Airport.