Dat meldt Prologis. Met de koop breidt de investeerder uit in Atlanta, Washington DC, de staat Californië, Dallas, Las Vegas, New York Phoenix en Zuid-Florida. Het bedrijf krijgt er bovendien 77 nieuwe klanten bij.

De investeerder in logistiek vastgoed Prologis trok de afgelopen jaren flink de portemonnee om zijn positie in de VS te versterken. Zo kocht het concern vorig jaar het Amerikaanse Duke Realty Corp voor ongeveer 23 miljard dollar.

Dozijn deals

Prologis sloot naar eigen zeggen de afgelopen jaren al ‘meer dan een dozijn’ deals met Blackstone, de grootste eigenaar van commercieel vastgoed in de wereld. Dat dat niet altijd lukt, bleek vorig jaar. De gehoopte overname voor 21 miljard dollar van Blackstone-dochter Mileway, waarin het beleggingshuis zijn Europese logistieke vastgoedinvesteringen heeft ondergebracht, ketste toen af.

Prologis is actief in negentien landen. Het bedrijf is eigenaar of heeft een belang in 113 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed, dat wordt verhuurd aan 6.600 klanten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement