CBS: ‘Eén op tien bedrijven betaalt losgeld bij hack met ransomware’

Cybersecuritymonitor

Ruim een op de tien bedrijven betaalde bij een aanval met ransomware losgeld om weer bij door hackers gegijzelde data te komen. De helft van die betalingen was hoger dan 50% van jaaropbrengsten van het bedrijf. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het CBS heeft niet specifiek voor de transportsector de cijfers rond cyberveiligheid uitgesplitst. De gemiddelden gaan echter ook voor deze sector op, legt het bureau uit.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

CBS: ‘Eén op tien bedrijven betaalt losgeld bij hack met ransomware’ | NT

CBS: ‘Eén op tien bedrijven betaalt losgeld bij hack met ransomware’

Cybersecuritymonitor

Ruim een op de tien bedrijven betaalde bij een aanval met ransomware losgeld om weer bij door hackers gegijzelde data te komen. De helft van die betalingen was hoger dan 50% van jaaropbrengsten van het bedrijf. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het CBS heeft niet specifiek voor de transportsector de cijfers rond cyberveiligheid uitgesplitst. De gemiddelden gaan echter ook voor deze sector op, legt het bureau uit.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu