De eerste loonsverhoging van 6% geldt vanaf 1 augustus, daarna gaat het loon stapsgewijs verder omhoog. Medewerkers die op 1 april fulltime in dienst waren bij Ceva krijgen bovendien een eenmalige bonus van 600 euro bruto.

FNV ontevreden

Ceva heeft het akkoord gesloten met vakbond BVPP en als eindbod voorgelegd aan FNV. Van de FNV-leden binnen Ceva, legde 70% het voorstel naast zich neer. Zij zouden de loonsverhoging te mager vinden.

Een ander pijnpunt voor FNV was de toeslag voor onregelmatige werktijden. ‘Personeel dat vanaf 2024 in dienst komt en onder de nieuwe cao valt, krijgt aanzienlijk minder toeslag voor het werken op onregelmatige tijden dan mensen die voor 2024 al onder deze cao vielen’, schrijft de vakbond. FNV-leden zouden daarom vrezen voor een tweedeling op de werkvloer.

Bestuurder Menno Janssen van FNV overlegt de komende tijd met leden bij de logistiek dienstverlener. ‘Op basis van deze gesprekken wordt besloten of er acties volgen om te strijden voor een betere cao of om aparte afspraken te maken die gelden voor FNV-leden bij Ceva’, schrijft FNV.

Hoewel FNV meer leden heeft bij Ceva dan BVPP, is de cao wel geldig. Een werkgever mag zelf kiezen met welke vakbond hij een cao afsluit, ongeacht het aantal leden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement