Opnieuw flinke krimp productie Nederlandse industrie

CBS-cijfers

Nederlandse industriebedrijven produceerden in augustus in doorsnee 8 procent minder dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het was de achtste maand op rij dat de industriële productie op jaarbasis een krimp liet zien. In juli zakte de productie al met ruim 8 procent en in juni was sprake van een daling van meer dan 7 procent. Ook in de voorgaande maanden van 2023 kromp de productie op jaarbasis.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Opnieuw flinke krimp productie Nederlandse industrie | NT

Opnieuw flinke krimp productie Nederlandse industrie

CBS-cijfers

Nederlandse industriebedrijven produceerden in augustus in doorsnee 8 procent minder dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het was de achtste maand op rij dat de industriële productie op jaarbasis een krimp liet zien. In juli zakte de productie al met ruim 8 procent en in juni was sprake van een daling van meer dan 7 procent. Ook in de voorgaande maanden van 2023 kromp de productie op jaarbasis.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu