NT event over nieuwe douanewetgeving: dit verandert er voor de logistieke sector

NT Sectorbijeenkomst douane & logistiek

Hoe verloopt de overgang naar het nieuwe aangiftesysteem DMS? Welke gevolgen heeft dit voor declaranten in de logistiek en bij verladers? Wat staat hen te wachten bij de introductie van de nieuwe Europese douanewetgeving? Daarover gaat de NT Sectorbijeenkomst douane & logistiek op 7 december.

Beeld: NT

Op het podium staan onder meer Dick Romp en Paul Albers (Douane Nederland), Godfried Smit (European Shippers’ Council), Leon van Litsenburg (Stream Software), Etienne Mulders (Boom Customs/Douaneraad Fenex), Nicolette van der Jagt (CLECAT) en Raoul Ramautarsing (Deloitte).

Onder meer de volgende onderwerpen staan op het programma:

Hoe staat het ervoor met de invoer van DMS?

De overgang naar DMS is inmiddels bijna een feit. Hoe verloopt dit? Welke problemen zijn er nog? Staan de gevolgen van DMS 4.1 voldoende op de radar en wordt ernaar gehandeld? Dick Romp en Paul Albers van Douane Nederland delen hun inzichten. Hoe de ondernemers de implementatie van DMS hebben opgepakt, vertelt Godfried Smit van European Shippers’ Council.

Hoe houd je het douaneproces efficiënt?

Hoe gaan de douaneprocessen in de praktijk? Waar lopen declaranten tegenaan? Wat kan beter? Met Leon van Litsenburg van Stream Software en Etienne Mulders van Boom Customs/Douaneraad Fenex gaan we in op de dagelijkse praktijk

De EU-douanedatahub

Het ministerie van Buitenlandse Zaken noemt de komende invoering van de EU-douanedatahub ‘de grootste hervorming van de EU-douane-unie sinds de oprichting ervan in 1968’. Wat dit inhoudt en betekent voor de logistieke sector, presenteert Raoul Ramautarsing van Deloitte. Nicolette van der Jagt, secretaris-generaal van expediteursvereniging CLECAT zal ingaan op het Europees beleid.

Meer informatie of aanmelden via de website van de NT Sectorbijeenkomst douane & logistiek.

NT event over nieuwe douanewetgeving: dit verandert er voor de logistieke sector | NT

NT event over nieuwe douanewetgeving: dit verandert er voor de logistieke sector

NT Sectorbijeenkomst douane & logistiek

Hoe verloopt de overgang naar het nieuwe aangiftesysteem DMS? Welke gevolgen heeft dit voor declaranten in de logistiek en bij verladers? Wat staat hen te wachten bij de introductie van de nieuwe Europese douanewetgeving? Daarover gaat de NT Sectorbijeenkomst douane & logistiek op 7 december.

Beeld: NT

Op het podium staan onder meer Dick Romp en Paul Albers (Douane Nederland), Godfried Smit (European Shippers’ Council), Leon van Litsenburg (Stream Software), Etienne Mulders (Boom Customs/Douaneraad Fenex), Nicolette van der Jagt (CLECAT) en Raoul Ramautarsing (Deloitte).

Onder meer de volgende onderwerpen staan op het programma:

Hoe staat het ervoor met de invoer van DMS?

De overgang naar DMS is inmiddels bijna een feit. Hoe verloopt dit? Welke problemen zijn er nog? Staan de gevolgen van DMS 4.1 voldoende op de radar en wordt ernaar gehandeld? Dick Romp en Paul Albers van Douane Nederland delen hun inzichten. Hoe de ondernemers de implementatie van DMS hebben opgepakt, vertelt Godfried Smit van European Shippers’ Council.

Hoe houd je het douaneproces efficiënt?

Hoe gaan de douaneprocessen in de praktijk? Waar lopen declaranten tegenaan? Wat kan beter? Met Leon van Litsenburg van Stream Software en Etienne Mulders van Boom Customs/Douaneraad Fenex gaan we in op de dagelijkse praktijk

De EU-douanedatahub

Het ministerie van Buitenlandse Zaken noemt de komende invoering van de EU-douanedatahub ‘de grootste hervorming van de EU-douane-unie sinds de oprichting ervan in 1968’. Wat dit inhoudt en betekent voor de logistieke sector, presenteert Raoul Ramautarsing van Deloitte. Nicolette van der Jagt, secretaris-generaal van expediteursvereniging CLECAT zal ingaan op het Europees beleid.

Meer informatie of aanmelden via de website van de NT Sectorbijeenkomst douane & logistiek.