‘Tijd van goedkope toegang tot hele wereldmarkt is voorbij’

Toenemende invloed politiek

Het toppunt van globalisering is bereikt, de komende decennia staan in het teken van deglobalisering. En dat heeft ingrijpende gevolgen voor de wereldwijde handel. Er is een toename toename van diversificatie en friendshoring, waarbij de productie verplaatst wordt naar bevriende landen. Dat biedt kansen voor de transportsector, maar er is nog onzekerheid over de toenemende invloed van overheden op bedrijfsprocessen, zo bleek donderdag op een gezamenlijke bijeenkomst van de Europese expediteursvereniging Clecat en de Europese verladersvereniging ESC in Brussel.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

‘Tijd van goedkope toegang tot hele wereldmarkt is voorbij’ | NT

‘Tijd van goedkope toegang tot hele wereldmarkt is voorbij’

Toenemende invloed politiek

Het toppunt van globalisering is bereikt, de komende decennia staan in het teken van deglobalisering. En dat heeft ingrijpende gevolgen voor de wereldwijde handel. Er is een toename toename van diversificatie en friendshoring, waarbij de productie verplaatst wordt naar bevriende landen. Dat biedt kansen voor de transportsector, maar er is nog onzekerheid over de toenemende invloed van overheden op bedrijfsprocessen, zo bleek donderdag op een gezamenlijke bijeenkomst van de Europese expediteursvereniging Clecat en de Europese verladersvereniging ESC in Brussel.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu