Dat zijn de partijen overeengekomen in een aparte schikking buiten de Duitse rechtbank om, meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

Het Duitse spoorbedrijf, moederholding van expediteur Schenker, voert al vier jaar lang samen met K+N en grote verladers zoals BMW, Continental en Bosch een rechtszaak tegen tien luchtvaartmaatschappijen wegens illegale prijsafspraken bij het vaststellen van de vrachttoeslagen. Het gaat daarbij om een totale claim van drie miljard euro tegen het internationale luchtvrachtkartel.

De Europese Commissie heeft de luchtvaartmaatschappijen voor dezelfde praktijken een geldboete van bijna 800 miljoen euro opgelegd. De meeste maatschappijen hebben in de VS de claim van verladers en expediteurs al geschikt. In Europa is de Air France-KLM-groep nu het eerste vliegbedrijf dat verdere strafvervolging afkoopt met een eisende partij.